Preocupatele si stresatele cu organizare nuntii stiu de emisiunea „Say YES to the dress” de pe Discovery T&L. Doamna care are o parte din Kleinfeld Bridal, un magazin doar pentru mirese super la moda in America, zice asa despre voaluri:

„Voalurile formale sunt considerate cele de lungimea Catedrala, Capela si voalul foarte scurt care acopera fata (vezi mai jos lungimile voalului). Pe langa lungime, ce alte optiuni mai ai pentru voal? Fiecare tip de voal poate fi din unul sau mai multe straturi, poate avea aplicatii cu perle, pietricele, ţechini (vechi monede de aur), dantela / broderie sau panglica.  Culoarea voalului trebuie sa se potriveasca perfect cu rochia.  Poti cumpara voalul separat de rochie, dar o sa fie greu sa cari rochia cu tine, sa vezi care ti se potriveste. Deci cel mai bine ar fi sa-l alegi inainte sa iei rochia acasa”.

Eu nu pot intelege de ce unele voaluri, fara nicio aplicatie, broderie sau vreun sistem sofisticat de prindere ajunge sa coste 150 lei, in conditiile in care si cel mai scump tulle poate fi 10 lei metrul. In unele magazine poti gasi voal pana la coate cu 40 lei sau 60 lei – depinde de material. Dar, eu voi incerca sa mi-l fac singura.. Ce am de pierdut? Niste timp poate. Resursele le-am gasit aici – Cum sa-ti faci singura voalul de mireasa.

Ramane sa aleg lungimea lui. Am tot cautat informatii pe la magazine si forumuri, ca sa vad ce stil de voal s-ar potrivi rochiei mele si coafurii.  Toata lumea spune ca o rochie incarcata, cu multa broderie si aplicatii de margelute ar merge asortata cu un voal simplu, de lungimea pe care o vrei. Pe cand o rochie simpla s-ar asorta foarte bine cu un voal mai incarcat de broderie sau aplicatii, care sa-i intregeasca valoarea rochiei. Of, e greu sa alegi.. mai ales ca eu am sarit peste partea cu luatul voalului cand mi-am ales rochia 🙂

Inspiratie: